Simply enter your keyword and we will help you find what you need.

What are you looking for?

35-vuotias Jazztori-festivaali esittelee taas jazzin eri ulottuvuuksia

Syyskuun 20. päivänä käyntiin polkaistava Jazztori-festivaali tarjoaa viikon verran elämyksiä elävän musiikin ystäville. Sekaan mahtuu niin pienyhtyejazzia kuin muhkeaa big band -soundia. Tähtiloistoakin on luvassa, kun Jouko Harjanne ja Kalevi Louhivuori trumpetteineen esittelevät instrumentin venymiskykyä. Saksofonirintamallakin voidaan odottaa ilotulitusta, kun nuoren polven johtaviin puhaltajiin lukeutuvat Casimir Ekman ja Sami Leponiemi haastavat ja tukevat toinen toistaan yhteiskonsertissa. 

Aikaansa seuraavat jazzdiggarit kiinnostuvat varmasti myös Mikko Antilan, Mikael Saastamoisen, Severi Sorjosen tai vaikkapa Joonatan Henrikssonin saapumisesta Lahteen. Susanna Aleksandra, Reija Lang ja Kadi Vija pitävät huolen lauletun jazzin esilläolosta, Afrojazz Quintet tuo tuulahduksen eteläisemmistä rytmeistä ja Njet Njet 9 esittelee ennakkoluulottomasti eri tyylejä sekoittelevan musiikkimaailmansa.

”Olen erittäin tyytyväinen, että saimme lopulta palaset sopivasti paikoilleen. Pystymme tarjoamaan monipuolisen keitoksen, jossa on mausteita moneen eri makuun”, kiittelee Lahti Big Bandin puheenjohtaja Janne Tarmio, joka on kantanut päävastuun ohjelman rakentamisesta.

Festivaalilla päästään tuttuun tapaan tutustumaan useisiin lahtelaisiin konserttisalehin. Nimivahva Arricone Big band käynnistää pelin konserttitalon Felix Krohn -salissa, myöhemmin ovat vuorossa festivaalin pienemmille kokoonpanoille erinomaisesti sopivat Pikkutettari ja Vaahterasali. Festivaali päättyy Lahti Big Bandin 40-vuotisjuhlakonserttiin viimeksi mainitussa.

Lahti Big Bandin tuottamien päätapahtumien rinnalla järjestetään totutusti myös myöhemmin julkistettavia muiden tuottamia iltakeikkoja lahtelaisilla musiikkiklubeilla. Oheisohjelmissa on luvassa myös takavuosilta tuttu jazzlevyraati. Lippujen ennakkomyynnissä kumppanina on Tiketti.